Producenci lodówek wolnostojących Liebherr mogą się pochwalić wieloma rozwiązaniami technologicznymi. Dzięki nim przechowywane produkty zachowują najwyższą świeżość.
Pierwszą z nich jest technologia BioFresh. Polegająca na tym, że temperatura panująca w komorach Meat&Diary jest stale utrzymywana w granicach 0oC. Przez co produkty przechowywane w nich, takie jak mięso czy świeże mleko, mają świetne warunki. Te lodówki mają też inną funkcję. Jest nią szczelnie zamknięta komora Fruit&Vegetable. Gdzie panuje wyższa wilgotność dlatego owoce czy warzywa zachowują dłużej świeżość. Kupując taką lodówkę mamy pewność, że te systemy są od razu odpowiednio wyregulowane.
Lodówki Liebherr z technologią BioFresh: RBbsc 5250 Prime BioFresh, RBe 5220 Plus BioFresh, RBe 5221 Plus BioFresh, RBsdd 5250 Prime BioFresh, RBsfe 5220 Plus BioFresh, RBsfe 5221 Plus BioFresh, SRBsfe 5220 Plus BioFresh.
Kolejnym praktycznym systemem jest technologia BioFreshPlus. Komory w lodówce posiadają własny układ elektroniczny. Przez to przechowujemy nasze produkty jeszcze bardziej bezpiecznie dla zdrowia. Z pewnością, że nawet dość wrażliwe na czynniki zewnętrzne ryby nie rozmrożą się przypadkowo. Oraz mogą być przechowywane na pierwszej półce. Gdzie mamy temperaturę -2oC.
Lodówki Liebherr z technologią HydroBreeze: RBbsc 5280 Peak BioFresh, RBstd 528i Peak BioFresh, SRBbsd 529i Peak BioFresh, SRBstd 529i Peak BioFresh.
Studio Mebli Więcpol